Resirkulert med SUSTANE – innovativ og bærekraftig

Silotite Sustane fra Berry bpi agricultural er en bærekraftig strekkfilm laget av 30% resirkulert materiale. Strekkfilmen leveres i 1500-meters ruller og med 25my tykkelse. Mengden resirkulert innhold gjør at Silotite Sustane strekkfilm reduserer fossilt utslipp og bidrar til en mer sirkulær økonomi. Under felt-testing har Silotite Sustane vist at den holder en stabil høy kvalitet ved pakking og ballhåndtering.

Silotite Sustane strekkfilm er laget av resirkulerte polymer utviklet av Berry bpi`s resirkulerings-divisjon, som har over 40 års erfaring med gjenbruk av ulike plastikk-produkter. I løpet av denne tiden har de utviklet gode løsninger for resirkulering i flere ulike sektorer. Kombinert med Berry bpi agriculture`s ekspertise for grovfor-bevaring, har dette ledet til utviklingen av Silotite Sustane strekkfilm.

Stabilitet og kvalitet er viktige parametre i en god strekkfilm. Tidligere brukt plast er nøye utvalgt for å produsere en strekkfilm som møter de ulike kvalitetskravene Silotite har. Ved eventuelle problemer har hver Silotite Sustane rull et eget id-merke på innsiden av kjernen som sikrer 100% sporbarhet. Silotite Sustane er produsert med autorisasjon av standardene ISO 14001 and ISO 18001.

I motsetning til strekkfilm basert på bio-polymer, er Silotite Sustane laget av resirkulert plast. Berry bpi`s resirkulerings-divisjon er en av de ledende i Europa innen sektorene landbruk og industri. Gjenbruk av plast er en viktig nøkkel for å styrke den sirkulære økonomien, samt redusere mengden plastavfall i naturen.

“I dagens situasjon er bønder svært interesserte i å forbedre deres klimaavtrykk”, sier Lloyd som er salgsdirektør i Berry Bpi agriculture UK og Irland. “De må finne en god balanse mellom en bærekraftig produksjon og en avling som blir utnyttet til det fulle uten at noe går til spille. Gjennom utviklingen av Silotite Sustane kan vi tilby bønder en alternativ strekkfilm som er mer bærekraftig og som samtidig tar vare avlingen”.