For å oppnå maksimal kvalitet på ditt Silotite-produkt er det veldig viktig at du er oppmerksom på hvordan du lagrer, bruker og behandler filmen. I tillegg er dette også krav fra leverandør hvis man skal få godkjent reklamasjon. Vi anbefaler derfor våre Silotite-brukere til å følge disse punktene:

 

 

 

1.Hold alltid rullene stående i originalemballasjen til de skal brukes. Det er viktig å holde rullene tørre og innendørs uten jordkontakt og godt beskyttet mot sollys og fuktighet. 

 

 

 

 

 

2. Det er viktig å håndtere rullene med forsiktighet. Skader ved håndtering og skarpe gjenstander kan forårsake rifter og/eller problemer under påfylling av ruller i pressa. Plasser rullene i et varmt rom (20 grader) i 24 timer før bruk for å  oppnå maksimal effekt. 

 

 

 

 

3. Transporter alltid rullene i originalemballasjen. Bruk merkebåndet på siden for å åpne umiddelbart før bruk. Pilen på emballasjen og kjernekoden angir retningen for hvilken vei du skal plassere rullen. 

 

 

 

 

 

4. Bruk minst 2-3 runder med nett eller 3,5-4 runder med Baletite for å sikre god kvalitet på ballene. Silotite er utviklet for å komprimere kompakte og godt formede baller. Passer til kontinuerlig innpakning. Kontinuerlig innpakning kan bare brukes med hvit eller lysegrønn strekkfilm. 

 

 

 

 

 

5. Pass på at midtpunktet på ballen er horisontalt i linje med midten av rullen når du plasserer den på maskinen og juster forstrekkeren til riktig høyde.

 

 

6. Påfør film en med en pre-strech nivå på 55-70% (standard for alle pakkemaskiner). Forsikre deg om at strammevalsene ikke er skadet, er helt rene og roterer fritt. Rester av festemidler og støv på rullene bør ungås.

 

 

 

 

 

7. Påfør minst 6 lag med film til hele ballen, med minst 50% overlapping. For å oppnå ensilasje med høy kvalitet anbefales minst 8 lag. Påfør også minst 8 lag med film til avlinger med mindre en 40% tørrstoff (fuktighet) og mer enn 55%  tørrstoff (høyensilasje eller luserne) og firkantballer.

 

 

 

 

 

8. Forsikre deg om at filmkutteren gir ett rent kutt etter hvert rullebytte. Et rent kutt bidrar til å unngå lange striper og riper i filmen i begynnelsen av innpakningssyklusen.

 

 

 

 

 

9. Stable ballene umiddelbart eller innen 12 timer etter pakking. Håndter ballene med skånsomme redskaper. Legg ballene på siden av hverandre med max 5cm mellomrom. Stable aldri mer enn 3 baller i høyden. Lavstoff eller tetthetsballer skal kun legges i en høyde.

 

 

 

 

10. Dekk stabelen hvis ønskelig med et tett nett festet til bakken for å beskytte mot fugler og andre dyr. Hold ballene i god avstand fra gjødsel, plantevernmidler, mineraloljer og kjemikaler som kan øke hastigheten på dekomponeringen av filmen. Det er anbefalt å bruke ballene innen 12 måneder etter pakking.