Produkter

McHale Slåmaskin

Slåmaskin

Proglide butterfly slåmaskin

McHale ProGlide slåmaskinserie er utviklet av McHale sitt design team. De har kombinert sin ekspertise om høsting, energi og teknisk kunnskap, for å utvikle en serie med slåmaskiner bestående av: F3100 frontmontert, R3100 trepunktsmontert bak og B9000 butterfly, som er både høyre og venstre trepunktsmontert maskin.
For å oppnå maksimal ytelse og resultat fra en butterfly slåmaskin, må knivbjelken og slåmaskinens fjæringssystem jobbe aktivt for å følge konturene i bakken, og for å levere et rent for.
Som et resultat av dette har McHale utviklet et unikt patentert terrengtilpasningssystem, som gir et 3D sporing-system på sin butterfly slåmaskin. Dette gjør det mulig for slåmaskinen å bevege seg i en buet bevegelse fra venstre til høyre, samt fremover og tilbake, for å tilpasse seg endringer i grunnforholdene.

McHale Pro Glide butterfly slåmaskin er utviklet for å gi overlegen flyteevne og bakkefølging.

Den bakmonterte slåmaskinen er utstyrt med et patentert terrengtilpasningssystem, som leverer et 3D sporingssystem. Dette gjør at slåmaskinen lett kan slå på ujevnt eller kupert terreng, og fortsatt levere optimale resultater.

 

Pro Glide slåmaskinserie er utstyrt med patentert teknologi for terrengtilpasning, som gjør det mulig for maskinen å flytte

seg tilbake og opp, hvis man møter små hindringer. Dette sparer tid og maksimerer effektiviteten, da hindringer ikke utløser sikkerhetsutløseren. Dette resulterer i at høyere kuttehastighet kan oppnås uten å måtte avbryte slåingen for å låse sikkerhetsutløseren.

Pro Glides bakre opphengsfjærer reagerer umiddelbart på terrenget, noe som resulterer i en høy kvalitet på slåingen, selv når du arbeider ved høye kjørehastigheter. Dette gjør slåmaskinen enkel å bruke på ujevne eller kuperte jorder. Dersom slåmaskinen treffer et fast objekt, er den utstyrt med en mekanisk sikkerhetsutløser som vil bli utløst. På Pro Glide trepunkts monterte slåmaskiner, kan marktrykket stilles inn fra traktorhytta. Oljetrykket som bestemmer marktrykket vises på manometeret, som er montert på trepunktsopphenget. Når ønsket marktrykk er valgt, kan oljetrykket isoleres fra traktorens hydraulikk med en mekanisk stengeventil.

 

 

Transport

Ved transport, rettes McHale Pro Glide opp til vertikal posisjon, slik at vekten kommer midt bak traktoren.Denne posisjonen gjør det mulig for slåmaskinen å fordele vekten over traktoren for enkel transport på veien, samtidig som sjåføren får fri sikt bakover.

 

Slåttebjelken

Pro Glide slåmaskinene er utstyrt med en ekstremt sterk helsveiset knivbjelke, som er utstyrt med 7 skivor en arbeidsbredde på over 3 meter. Skivene er drevet av ståltannhjul, som går i en helsveiset knivbjelke, fylt med olje. Dette sørger for at drivlinjen blir kontinuerlig smøret, og sikrer en stille drift og maksimal levetid.

 

 

 

 

Girkassen 
Knivbjelken er drevet av en kraftig rettvinklet girkasse, som er plassert bak den indre skiven.
Plasseringen av girkassen gjør at man kan lettere slå inn i hjørner og langs kanter, uten å oppleve problemer.

 

 

 

 

Lav bjelke 
Knivbjelken er blitt utformet slik at forkantens lave avrundede profil lar den helsveisete knivbjelken gli jevnt over bakken. Knivbjelkens skrå forkant sørger for at gresset blir separert fra jorda, samtidig som skader på bakken blir redusert.

 

 

 

Kraftige tannhjul 
I knivbjelken blir kreftene overført til skivene via kraftige ståltannhjul.Tannhjulene som driver de enkelte skivene, er montert i en fremre posisjon på knivbjelken. Dette leverer optimal kutting og maks fremdrift, selv når du arbeider med tunge/våte avlinger.

 

 

Skivenes design 

Skivene er spesielt designet for å slå perfekt uansett forhold. De er også plassert i forkant av bjelken, noe som fører

til at fremdriften kan økes, uten at kuttingen reduseres. Knivene er selvrensende, da de står fritt til å snurre 360 grader. Knivene roterer med en god overlapping, som sikrer et rent kutt.Hver skive har sin egen individuelle beskyttende sikkerhetsmekanisme. Dersom skiven treffer et fast objekt, vil en sporkile på skiven ryke, slik at tannhjulene i bjelken spares.

 

 

Knivene
De 110 mm knivene roterer og overlapper hverandre meget nær overflaten av knivbjelken, og sørger for et rent kutt.Ved hjelp av en spesialdesignet spak, kan knivene byttes raskt og enkelt, uten bruk av annet verktøy. En værbestandig verktøykasse er montert på maskinen, for oppbevaring av reservekniver og diverse annet verktøy.

Tekniske spesifikasjoner:
Transportlengde2,20 m
Transportbredde2,90 m
Transporthøyde4,20 m
Vekt2480 kg
Arbeidsbredde8,56 m (inkl frontslåmaskin)
Strengbredde1,3 m - 2,3 m
Antall kutteskiver28 stk (2 per skive)
Kuttehøyde25 mm - 75 mm
Hastighet3200 rpm
KnivbytteHurtigbytte
TypeBevegelige stålfingrer
Hastighet700/1000 rpm
Min kraftbehov250 hk / 186 kw
InnfestningTriangel foran, trepunkt bak, kat 2 og kat 3
PTO hastighet1000 rpm
LysutstyrLED
HydraulikkTo stk dobbeltvirkende uttak m/flyt
Min. oljemengde20 l/m @ 160 bar
Kapasitet10 ha/t

 

 

 

 

Proglide front slåmaskin

McHale ProGlide slåmaskinserie er utviklet av McHale sitt design team. De har kombinert sin ekspertise om høsting, energi og teknisk kunnskap, for å utvikle en serie med slåmaskiner bestående av: F3100 frontmontert, R3100 trepunktsmontert bak og B9000 butterfly, som er både høyre og venstre trepunktsmontert maskin

 

Standard funksjoner på F3100 frontmontert slåmaskin inkluderer: 

 • Rør-ramme med integrert fjæring
 • Fjæring som gjør at maskinen følger bakkens ujevnheter
 • Automatisk justering av kuttevinkelen
 • Patentert konstant marktrykk
 • 17 graders tverrgående bevegelse (venstre/høyre bevegelse)
 • 500 mm bevegelighet (hev/senk)
 • Utmerket bakkeklaring på over 600 mm
 • Sammenleggbare deksler gir optimal tilgang til knivbjelken
 • Smal transportbredde gir utmerket sikt

Pro Glide serien av slåmaskin tilbyr en rekke unike funksjoner som gir: 

 • Overlegen flyteevne
 • Selvjusterende knivbjelkevinkel
 • Konstant knivbjelkemarktrykk
 • Utvidet knivbjelkebeskyttelse
 • Optimal stengelbehandling
 • Rene skårer
 • Større effektivitet
 • Optimal transportstilling
 • Økt synlighet

 

 

Fjæring

McHale Pro Glide F3100 frontslåmaskinens fjæring gjør at knivbjelken kan bevege seg uavhengig av traktorens fronthydraulikk.Det patenterte fjær/kompensatorsystemet, sikrer at knivbjelkens marktrykk opprettholdes gjennom hele det 500 mm vertikale bevegelsesomr%ådet, i tillegg til at knivbjelkens kuttevinkel justeres automatisk opp og ned, ved endringer i terrenget.

Frontslåmaskinen har sin egen uavhengige fjæring. Dette gjør at slåmaskinen automatisk flytter seg opp og ned uavhengig av traktoren, og har et vertikalt bevegelsesområde på 500 mm. Hvis du kjører ned i en dump, vil vinkelen på knivbjelken automatisk justere seg ned. Dersom du kjører opp en skråning, vil knivbjelken automatisk justere seg opp.

Tverrgående bevegelse på 17 grader gjør at knivbjelken følger høyre til venstre, eller venstre til høyre endringer i grunnforholdene, uten at knivbjelken overbelastes. Når maskinen møter en stigning eller fall i grunnforholdene, justerer knivbjelken automatisk sin kuttevinkel, for å sikre optimal kutting og jevn stubbhøyde.

Pro Glide slåmaskinene er utstyrt med en ekstremt sterk helsveisetknivbjelke, som er utstyrt med 7 skiver. Disse sørger for en arbeidsbredde på over 3 meter. Skivene er drevet av ståltannhjul, som går i en helsveiset knivbjelke fylt med olje. Dette sørger for at drivlinjen blir kontinuerlig smøret, og sikrer en stille drift og maksimal levetid.

Stengelbehandler

McHale Pro Glide kommer standard med stengelbehandler i stål, som effektivt gjør gresset så luftig som mulig. For å minske tørketiden og redusere eksponering av foret i forhold

til været, lager McHale Pro Glide en jevn ranke, ved at stengelbehandleren jobber over hele arbeidsbredden på slåmaskinen.

Posisjonen på stålfingrene tillater kraftig stengelbehandling. Dette sikrer at McHale Pro Glide serien kan levere en jevn ranke som tørker raskt. Skulle en finger komme i kontakt med et fremmedlegeme, vil den rotere ut av veien.

Stengelbehandleren er drevet av en mekanisk girkasse. Hastigheten kan enkelt justeres mellom 700 og 1000 rpm ved at man drar i en spak. Operatøren kan velge mellom seks forskjellige intensiteter på stengelbehandlingen. Operatøren har også muligheten til å justere bredden på skåren, slik at det kan velges mellom en smal skår, eller bredspreding.

Drivlinje

McHale Pro Glide serien er utstyrt med en ekstra kraftig 1000 rpm drivlinje. Kraften blir overført via en Walterschied P stjerneaksel. Disse kraftoverføringsakslene sørger for en veldig lett og enkel tilgang til alle smørepunkter, uten behov for uryddige anti-rotasjons kjettinger på akselvernene. Bruken av disse vernene resulterer i forbedret sikkerhet for operatøren, da de sørger for en lengre levetid.

Slåttebjelken

Pro Glide slåmaskinene er utstyrt med en ekstremt sterk helsveiset knivbjelke, som er utstyrt med 7 skiver, som sørger for en arbeidsbredde på over 3 meter. Skivene er drevet av ståltannhjul, som går i en helsveiset knivbjelke fylt med olje. Dette sørger for at drivlinjen blir kontinuerlig smøret, og sikrer en stille drift og maksimal levetid.

 

 

Girkassen

Knivbjelken er drevet av en kraftig rettvinklet girkasse som er plassert bak den indre skiven. Plasseringen av girkassen gjør at man kan lettere slå inn i hjørner og langs kanter, uten å oppleve problemer.

 

 

 

 

Lav bjelke

Knivbjelken er blitt utformet slik at forkantens lave avrundede profil lar den helsveisete knivbjelken gli jevnt over bakken. Knivbjelkens skrå forkant sørger for at gresset blir separert fra jorda, samtidig som skader på bakken blir redusert.

Kraftige tannhjul

I knivbjelken blir kreftene overført til skivene via kraftige ståltannhjul. Tannhjulene som driver de enkelte skivene, er montert i en fremre posisjon på knivbjelken. Dette leverer optimal kutting og maks fremdrift, selv når du arbeider med tunge/våte avlinger.

Skivenes design

Skivene er spesielt designet for å slå perfekt uansett forhold. De er også plassert i forkant av bjelken, noe som fører til at fremdriften kan økes, uten at kuttingen reduseres. Knivene er selvrensende, da de står fritt til å snurre 360 grader. Knivene roterer med en god overlapping, som sikrer et rent kutt. Hver skive har sin egen individuelle beskyttende sikkerhetsmekanisme. Dersom skiven treffer et fast objekt, vil en sporkile på skiven ryke, slik at tannhjulene i bjelken spares.

Knivene

De 110 mm knivene roterer og overlapper hverandre meget nær overflaten av knivbjelken, og sørger for et rent kutt. Ved hjelp av en spesialdesignet spak, kan knivene byttes raskt og enkelt, uten bruk av annet verktøy. En værbestandig verktøykasse er montert på maskinen, for oppbevaring av reservekniver og diverse annet verktøy.

 

 

Tekniske spesifikasjoner:
Transportlengde1,98 m
Transportbredde2,94 m
Transporthøyde1,45 m
Vekt1250 kg
Arbeidsbredde3,00 m
Strengbredde1,3 m - 2,3 m
Antall kutteskiver7 stk
Antall kniver14 stk (2 per skive)
Kuttehøyde25 mm - 75 mm
Hastighet3200 rpm
KnivbytteHurtigbytte
TypeBevegelige stålfingrer
Hastighet700/1000 rpm
Min kraftbehov80 hk / 59 kw
InnfestningTriangel hurtigkobling
PTO hastighet1000 rpm
LysutstyrLED
HydraulikkEtt stk enkeltvirkende uttak m/flyt
Min. oljemengde20 l/m @ 160 bar
Kapasitet3,5 ha/t

https://youtu.be/dj85qFPusPc

Proglide trepunkts slåmaskin

McHale ProGlide slåmaskinserie er utviklet av McHale sitt design team. De har kombinert sin ekspertise om høsting, energi og teknisk kunnskap, for å utvikle en serie med slåmaskiner bestående av: F3100 frontmontert, R3100 trepunktsmontert bak og B9000 butterfly, som er både høyre og venstre trepunktsmontert maskin.

For å oppnå maksimal ytelse og resultat fra en bakmontert slåmaskin, må knivbjelken og slåmaskinens fjæringssystem jobbe sammen for å levere et rent for.

Som et resultat av dette har McHale utviklet et unikt patentert terrengtilpasningssystem, som gir et 3D sporing-system på sine bakmonterte slåmaskiner. Dette gjør det mulig for slåmaskinen å bevege seg i en buet bevegelse fra venstre til høyre, samt frem og tilbake, for å tilpasse seg endringer i grunnforholdene.

 

McHale Pro Glide bakmonterte slåmaskin er utviklet for å gi overlegen flyteevne og bakkefølging. Den bakmonterte slåmaskinen er utstyrt med et patentert terrengtilpasningssystem, som leverer et 3D sporingssystem. Dette gjør at slåmaskinen lett kan slå på ujevnt eller kupert terreng, og fortsatt levere optimale resultater.

 

 

De aller fleste bakmonterte slåmaskiner har en senteraksel, som gjør at maskinen kan gå til venstre og høyre, for å tilpasse seg endringer i grunnforholdene. McHale Pro Glide er annerledes, ved at den er utstyrt med et patentert 3D bakkefølgende fjæringssystem, som gjør det mulig for slåmaskinen og:

 • Bevege seg til venstre og høyre
 • Bevege seg frem og tilbake
 • La knivbjelken bevege seg tilbake og opp dersom den treffer en hindring

Dette sikrer at Pro Glide knivbjelken gir en bedre kutting.

 

Pro Glides bakre opphengsfjærer reagerer umiddelbart på terrenget, noe som resulterer i en høy kvalitet på slåingen, selv når du arbeider ved høye kjørehastigheter. Dette gjør slåmaskinen enkel å bruke på ujevne eller kuperte jorder. Dersom slåmaskinen treffer et fast objekt, er den utstyrt med en mekanisk sikkerhetsutløser som vil bli utløst.

På Pro Glide trepunkts monterte slåmaskiner, kan marktrykket stilles inn fra traktorhytta. Oljetrykket som bestemmer marktrykket vises på manometeret, som er montert på trepunktsopphenget. Når ønsket marktrykk er valgt, kan oljetrykket isoleres fra traktorens hydraulikk med en mekanisk stengeventil.

 

 

Transport

Ved transport, rettes McHale Pro Glide opp til vertikal posisjon, slik at vekten kommer midt bak traktoren. Maskinens transporthøyde reduseres ved at maskinens overheng er på 110 graders vinkel. Denne posisjonen gjør det mulig for slåmaskinen å fordele vekten over traktoren for enkel transport på veien, samtidig som sjåføren får fri sikt bakover.

 

 

Slåttebjelken

Pro Glide slåmaskinene er utstyrt med en ekstremt sterk helsveiset knivbjelke, som er utstyrt med 7 skiver. Dette sørger for en arbeidsbredde på over 3 meter. Skivene er drevet av ståltannhjul, som går i en helsveiset knivbjelke, fylt med olje. Dette sørger for at drivlinjen blir kontinuerlig smøret, og sikrer en stille drift og maksimal levetid.

 

 

Girkassen

Knivbjelken er drevet av en kraftig rettvinklet girkasse, som er plassert bak den indre skiven. Plasseringen av girkassen gjør at man kan lettere slå inn i hjørner og langs kanter, uten å oppleve problemer.

 

 

Lav bjelke

Knivbjelken er blitt utformet slik at forkantens lave avrundede profil lar den helsveisete knivbjelken gli jevnt over bakken. Knivbjelkens skrå forkant sørger for at gresset blir separert fra jorda, samtidig som skader på bakken blir redusert.

 

 

Kraftige tannhjul 

I knivbjelken blir kreftene overført til skivene via kraftige ståltannhjul. Tannhjulene som driver de enkelte skivene, er montert i en fremre posisjon på knivbjelken. Dette leverer optimal kutting og maks fremdrift, selv når du arbeider med tunge/våte avlinger.

 

 

Skivenes design

Skivene er spesielt designet for å slå perfekt uansett forhold. De er også plassert i forkant av bjelken, noe som fører til at fremdriften kan økes, uten at kuttingen reduseres. Knivene er selvrensende, da de står fritt til å snurre 360 grader. Knivene roterer med en god overlapping, som sikrer et rent kutt. Hver skive har sin egen individuelle beskyttende sikkerhetsmekanisme. Dersom skiven treffer et fast objekt, vil en sporkile på skiven ryke, slik at tannhjulene i bjelken spares.

 

Knivene

De 110 mm knivene roterer og overlapper hverandre meget nær overflaten av knivbjelken, og sørger for et rent kutt. Ved hjelp av en spesialdesignet spak, kan knivene byttes raskt og enkelt, uten bruk av annet verktøy.

 

 

En værbestandig verktøykasse er montert på maskinen, for oppbevaring av reservekniver og diverse annet verktøy.

Tekniske spesifikasjoner:
Transportlengde2,20 m
Transportbredde2,20 m
Transporthøyde3,90 m
Vekt1470 kg
Arbeidsbredde3,0 m
Strengbredde1,3 m - 2,3 m
Antall kutteskiver7 stk
Antall kniver14 stk (2 per skive)
Kuttehøyde25 mm - 75 mm
Hastighet3200 rpm
KnivbytteHurtigbytte
TypeBevegelige stålfingrer
Hastighet700/1000 rpm
Min kraftbehov80 hk / 59 kw
InnfestningTrepunkt bak, kat 2 og kat 3
PTO hastighet1000 rpm
LysutstyrLED
HydraulikkEtt stk dobbeltvirkende uttak m/flyt
Min. oljemengde20 l/m @ 160 bar
Kapasitet3,5 ha/t

https://youtu.be/dj85qFPusPc

Be om tilbud

Hvis du ønsker et tilbud fra oss på noen av McHale`s maskiner, send oss en e-post

Designet av Primstaven Media