Produkter

McHale kompipresse

Singelpresse

Mchale F5500 rundballepresse

McHale F5500 er en eksklusiv rundballepresse med nytt design, som er bygd opp med samme hovedkomponenter som McHale Fusion 2. Det vil si pickup, kutter og presskammer.

 

F5500 Wizard Plus Styreboks 
McHale F5500 er utstyrt med «Wizard Plus Styreboks». Denne inneholder et stort grafisk display og enkel meny, som gjør det mulig å styre funksjoner som knivgulv, kniv posisjon, og kniv valg. Føreren kan også velge mellom 10 ulike balletellere og sjekke maskinens antall enten for dagen eller maskinens totale antall baller.

På det store grafiske displayet kan operatøren se:

 • Knivgulvposisjon
 • Knivtrykk
 • Knivposisjon
 • Lukeposisjon
 • Nettmaterindikator
 • Batterispenning
 • Klokke

 

F5500 Wizard Plus styreboksen er også utstyrt med en smørealarm som minner operatøren om å skifte fettpatron og etterfylle kjedeolje. Styreboksen har også en alarm som sier ifra hvis knivtrykket er for høyt eller for lavt. Dernest overvåker en sensor avstanden mellom toppen av knivene og senter på rotoren. Om knivene av en eller annen grunn går ut av sin stilling, vil operatøren bli varslet via styreboksen.

 

Nytt moderne design 
Sidedekslene på F5000 serien laget av en tolags komposittblanding, som er i stand til å absorbere de daglige slag og riper disse maskinene uunngåelig kommer i kontakt med.

 

Enkel service 
Dekslene er hengslet i toppen. Når dekslene på maskinen er åpnet opp, har operatøren enkel tilgang til alle maskinens komponenter, og rengjøring og service er lett å utføre.

.

 

Høydekontroll 
Nøyaktig høydekontroll får du gjennom et fjærbalansert, hydraulisk løftesystem og justerbare støttehjul. Pickupen er også utstyrt med to innmaterspindler som mater gresset mot kutteren.

 

Galvanisert pickup 
Pickupens konstruksjon og 5 rader med tinder, gjør at den plukker både langt og kort gress.

 

Komprimeringsrull 
En komprimeringsrull er også tilgjengelig for F5000 serien. Komprimeringsrullen bidrar til å flate ut ujevne ranker og har evnen til å øke pressens kapasitet.

 

Rotor og kniver 
Rotoren er spiralformet. Dette fører til jevn innmating, jevn belastning, og meget høy kapasitet. Knivene i kutteren er laget av herdet kvalitetstål, og kan kobles inn og ut fra styreboksen. Knivenes plassering og rotorens utforming gjør at kutteenheten får optimal ytelse.

 

Rotor 
Rotorfingrene er sveiset på begge sider for enestående styrke.

 

Blokkeringsfri kutter 
Blokkeringsfri kutter med 23 kniver. Skulle en blokkering oppstå, vil lyden av momentkoblingen advare operatøren, slik at han kan senke knivseksjonen i kutteren. Dette gjøres fra styreboksen. Når blokkeringen er matet gjennom, kan operatøren heve knivseksjonen, og pressingen kan fortsette som normalt.

 

Progressiv fettsmøring  
Maskinen er utstyrt med et progressivt smøresystem. Det vil si at hver gang en ball slippes ut, presses fett igjennom de progressive ventilene. Ventilene gir en fast mengde med fett til lagrene. Dette sikrer at maskinen alltid leverer korrekt mengde med fett. Etter et fabrikkinnstilt antall baller, lyder en smørealarm for å minne operatøren om å fylle opp kjedeolje og skifte fettpatron.

 

Kontinuerlig kjedesmøring 
Maskinen er utstyrt med en oljepumpe som drives av girkassen. Noe som gir kontinuerlig smøring av kjedene.

 

Splittet girkasse 
Den venstre siden av girkassen driver rullene i kammeret, mens den høyre siden driver pickupen og kutteren. Dette systemet sørger for en direkte og kort overføringsvei, samt en optimal kraftfordeling.

 

Rotorlager 
Drivsiden av rotoren er utstyrt med et dobbelt rullelager med langt serviceintervall.

 

Sensor på kniver og knivgulv 
For det første overvåkes knivtrykket konstant og vises på styreboksen. Hvis knivtrykket blir for høyt eller for lavt, vil styreboksen varsle operatøren med lyd og bilde. Dernest overvåker sensorer avstanden mellom toppen av knivene og senter på rotoren. Om kniven av en eller annen grunn går ut av stilling, vil operatøren bli varslet via styreboksen.

 

Justering av ballehardhet og låsing av luke 
Ventilene for låsing av luke (ved rengjøring eller service) og justering av ballehardhet er lett tigjengelig utvendig på maskinen.

 

 

Flytting av nettrull 
Nettrullen er enkel å flytte fra lagring til bruksposisjon. Nettrullen kan være opp til 1300mm bred.

 

 

Nettbinding 
Nettstrammingen er trinnløs. Nettet går 180 grader rundt gummirullen for å sikre et godt grep i nettet.

 

 

Store hjul 
Store hjul 710/45R-22,5 er nå tilgjengelig som ekstrautstyr.

 

 

Tekniske spesifikasjoner:
Dimensjoner og vekt
Lengde4,05 m
Bredde2,58 m
Høyde2.45
Vekt3700 kg
Arbeidsbredde pickup2000 mm
Rader med tinder5
Tindavstand70 mm
Gressplate over pickupStandard
KomprimeringsrullEkstra utstyr
PickupløftHydraulisk
Støttehjul pickupStandard
Antall kniver23
Teoretisk kuttelengde46 mm
KnivbeskyttelseHydraulisk
KnivkontrollHydraulisk fra traktor
AntiblokkeringssystemNedsenkbart knivgulv
Diameter pressekammer1,25 m
Bredde pressekammer1,23 m
MatingRotor
Antall ruller18
Lager50 mm
SmøringAutomatisk progressivt
KontrollMaunuelt eller automatisk
NettsystemTrinnløs variabel stramming
Nettrullkapasitet1+1 lagring
NettjusteringManuelt på presse
GirkasseSplittet drift
HoveddriftsbeskyttelseMomentkobling
PickupbeskyttelseMomentkobling
KjedesmøringKontinuerlig
StyreboksWizard Plus
BetjeningHalvautomatisk
Justering av ballehardhetManuelt på ventil
Hjulaksling8-blotet
Standard hjul500/50-22,5
Store hjul (ekstrautstyr)710/45R-22,5
LysutstyrStandard
Minimum kraftbehov PTO75 kW (100 Hk)
Hydraulikk2 doble spoleventiler

https://youtu.be/UTXQ_OG4_fI

Mchale V660 variabel rundballepresse

McHale V660 er bygd opp med mange av de samme hovedkomponenter som McHale Fusion2 og F5 presse serien. Pressa er utstyrt med tre stk endeløse belter. Disse er forsterket med et syntetisk materiale som gjør de meget slitesterke. Sammen med den doble driften, gjør dette at V660 kan presse optimale baller under nesten alle slags forhold.

McHale sine variable presser er utviklet for å kunne presse både tørt og vått materiale. Ved bruk av en variabel presse kan kostnadene vedrørende produksjon av rundball reduseres betydelig.

 

Fordeler ved bruk av variabel presse:

  • Man kan kjøre betydelig fortere, og allikevel få maksimal hardhet på ballen
  • Effektbehovet blir ikke større, selv om kammeret er nesten fullt
  • Ved å øke diameteren på ballen, reduseres bruken av nett og plast, samt at man får færre baller å håndtere
  • Da ballen blir komprimert fra begynnelse til slutt, blir forkvaliteten betydelig bedre
  • Større diameter på ballen, gjør at det blir betydelig mer for i hver ball.
PressetypeBalestørrelse (bredde x diameter)Volum (liter)
Fastkammer123cm x 125cm1509
Variabel123cm x 80cm618
Variabel123cm x 100cm966
Variabel123cm x 130cm1632
Variabel123cm x 140cm1892
Variabel123cm x 150cm2172
Variabel123cm x 160cm2472
Variabel123cm x 170cm2790

 

Expert Plus kontrollboksen har et stort grafisk display, som gjør at operatøren enkelt kan overvåke hele balleprosessen.

Kontrollboksen har også:

 • Display for kniver
 • Display for lukeposisjon
 • Kontroll av kutteaggregat
 • Volumkontroll
 • Smørealarm
 • Justering av størrelse på ball
 • Justering av hardhet på ball
 • Justering av nettmengde

 

 

Splittet girkasse

Den venstre siden av girkassen driver beltene i kammeret, mens den høyre siden driver pickupen og kutteren. Dette systemet sørger for en direkte og kort overføringsvei, samt en god kraftfordeling.

 

Galvanisert pickup

Pickupens konstruksjon, gjør at den plukker både langt og kort gress. Nøyaktig høydekontroll får du gjennom et fjærbalansert, hydraulisk løftesystem og justerbare støttehjul. Trykkrullen jevner ut strengen, øker gjennomstrømningen og reduserer risikoen for blokkering. Pickupen er utstyrt med to innmaterspindler som mater gresset mot kutteren.

 

Rotor og kniver

Rotoren er spiralformet. Dette fører til jevn innmating, jevn belastning, og meget høy kapasitet. Knivene i kutteren er laget av herdet kvalitetstål, og kan kobles inn og ut fra styreboksen. Knivenes plassering og rotorens utforming gjør at kutteenheten får optimal ytelse.

 

Blokkeringsfri kutter

Blokkeringsfri kutter med 23 kniver. Skulle en blokkering oppstå, vil lyden av momentkoblingen advare operatøren, slik at han kan senke knivseksjonen i kutteren. Dette gjøres fra styreboksen. Når blokkeringen er matet gjennom, kan operatøren heve knivseksjonen, og pressingen kan fortsette som normalt.

 

 

Smøresystem

Maskinen er utstyrt med en kontinuerlig oljesmøring av kjedene. Dvs. at med en gang maskinen startes, begynner den å smøre olje til kjedene. Lagrene smøres manuelt med fett på to smøreblokker.

 

 

Nettstrammesystem

McHale V660 variabel presse er utstyrt med et fire-rørs nettstrammesystem. Når nettbindingen starter, beveger de frie rørene seg forover slik at strammingen minimaliseres og nettet lett kan føres inn til ballen. Når nettet kommer i kontakt med ballen, går de fire strammerørene tilbake slik at nettet strammes maksimalt. Nettbindingen sikrer at nettet dekker mest mulig av ballen og at nettet får maks stramming.

 

 

 

 

Pressekammer og ballestørrelse

Pressekammeret i V660 pressa består av 3 kraftige endeløse belter. Beltene er ekstremt slitesterke og er forsterket med et syntetisk materiale. V660 presse kan presse baller fra 0,7m til 1,68m. Ballestørrelsen justeres på en skala fra 1 – 50, med 20mm intervall.

 

 

 

Pressekammerets doble drift og support ruller

Pressekammeret i McHale V660 har dobbel drift. I vanskelige forhold, som vått tungt gress, vil en ekstra drivrull sørge for at belte og materiale roterer. Den ytre rullen i luka, beveger seg etter hvert som ballen blir formet, slik at ballen får en fin fasong.

 

Mekanisk lås på luka.

Luka på V660 er utstyrt med mekanisk låsing som sikrer at pressekammeret er lukket. Luka forblir låst, til ballen har forhåndsinnstilt størrelse, hardhet og er påført ønsket mengde nett.

 

Store hjul

Store hjul 710/45R-22,5 er nå tilgjengelig som ekstrautstyr.

 

 

Standardutstyr

 • Expert Plus kontrollboks
 • Blokkeringsfri kutter med 23 kniv
 • Tre stk endeløse belter m/dobbel drift
 • Vidvinkel-aksel m/momentkobling
 • Fire rørs nettbinding
 • Ekstra holder for nettrull
 • Kontinuerlig smøring av kjeder
 • Manuell smøring av lager
 • Støttehjul for pickup
 • Hjul 500/50-22,5

 

Ekstra utstyr

 • Store hjul 710/45R-22,5
 • Høyre og venstre fyllingsindikator
Tekniske spesifikasjoner:
Lengde4,80 m
Bredde2,58 m
Høyde2,75 m
Vekt4000 kg
Arbeidsbredde pickup2,00 m
Ballebredde1,23 m
Ballediameter0,7 mm/20 mm. Intervall t.o.m 1,68m
OljetilkoblingTo dobbeltvirkende uttak. En åpen retur
Oljetrykk (min)170 bar
Strømbehov12 volt 7 ampere
Kraftbehov80 hk (60 kw)

 

 

McHale F5600 Plus fastkammerpresse

 

 

Styresystem 
Expert Plus styreboks m/stort grafisk display. Elektronisk overvåking av kniv- og knivgulv- posisjon.

 

Pickup 
Fem rader med Heavy Duty pickupfjærer.
Låst fjærfeste m/full bevegelighet
Profilert segment (stor stivhet)
Kraftig opplagring

 

Materotor/kniver 
Rotorvridning /tar alle typer gress og gir en jevn belastning)
Knivposisjon (gresset blir skjært mot knivene)
Kutterenhet med nedsenkbart knivgulv
Automatisk etterfylling av knivtrykk

 

Smøring 
Fett, progressivt automatisk (smører 3 og 3 punkter)
Kjedeolje, kontinuerlig smøring

 

Pressekammer 
Kjeder 20B Heavy Duto over alt
Samtlige valser har 50 med mer akseltapp
Holdbarhet på lager er prisgitt nøyaktig maskinering av lagerhus, god tetting og progressiv smøring (smører 3 og 3 punkter)
Progressiv smøring og et unikt tettsystem i endene av valsene sørger for at lageret alltid står under fett trykk, slik at kondens/vann og smuss ikke kan trenge inn i lageret.
Opplagring (doble 8 tonns rullelager på de mest utsatte punktene)

 

Standard utstyr: 

 • Cover Edge bredplastsystem
 • Deksler av tolags kompositt
 • Blokkeringsfri kutter m/25 kniv og hydroflexkontroll av bunnplate
 • Expert Plus styreboks med stort grafisk display
 • Progressiv automatisk smøring av kjeder og lager.
 • Komprimeringsrull
 • Automatisk plast/nettstramming
 • Vidvinkel-aksel m/slurekobling
 • Ekstra holder for nettrull
 • Støttehjul for pickup
 • Lysutstyr
 • Hjul 500/ 50-22,5
 • Kamera på egen skjerm (viser om bredplasten er gått på ballen)

 

Ekstra utstyr: 

 • Hjul 710/45-22,5
 • Valgbare kniver 0-12-13-25 (kun på bestilling)
 • Hydrauliske bremser
 • Kuledrag K80
 • Langt drag for trekkrok

 

 

 

Be om tilbud

Hvis du ønsker et tilbud fra oss på noen av McHale`s produkter, send oss en e-post

Designet av Primstaven Media