Produkter

McHale Halmblåser og forutlegger

Halmblåser og forutlegger 

McHale C460 er en kombinert halmblåser og fôrutlegger, som kan brukes til foring av surfôr og kan også enkelt brukes til å distribuere langfibret fôr slik som høy og halm. 

En sentral funksjon i C460 er dens 2 trinns girkasse. Dette gjør at føreren enkelt kan justere hastigheten fra 280 rpm for foring med silo til 540 rpm for strøing med halm.   

Foring: 

McHale C460 er en ideell maskin til foring av surfôr og høy. Med 2-trinns girkasse kan silo eller høy fordeles nøyaktig hvor det er ønskelig. Hastigheten på transportbåndet er proporsjonalt, slik at føreren kan justere foringshastigheten avhengig av materialets tetthet og sammensetning.   

Strøing: 

McHale C460 kan brukes til å strø halm raskt og effektivt. Tuten kan roteres 300 grader, noe som gjør strøing enkelt på steder hvor det er vanskelig å komme til. Halm kan blåses 18m til høyre side og 13m til venstre side av maskinen.    

 

Hovedfunksjonene på McHale C460 er: 

 • Høyeffektiv kutterotor med beltedrift 
 • Spesielt utformet svinghjul gir god kastelengde og holder tuten ren 
 • 2 trinns girkasse – for å øke eller redusere hastigheten på svinghjulet for foring eller spredning av halm 
 • Spredning av halm opp til 18 meter 
 • Joystick-kontrollert utkastetut 
 • Selvlastende bakluke 
 • 3-delt utkastertut 
 • 300 graders sving på utkastertuten 

  

Maskinens oppbygging

McHale C460 er en kompakt maskin som er lett å manøvrere. Maskinen er designet slik at den er smal nederst og blir bredere høyere opp på maskinen. Dette er et element som holder maskinen lav for å sikre god sikt. Dette sikrer også at dersom eventuelt løst materiale kommer over toppen, ikke blir liggende på maskinen men faller ned på gulvet.

 

Svinghjulet (blåseturbinen)

Det 1,57 m store svinghjulet er utstyrt med 6 blader. Dette gir et kraftig sug for en effektiv distribusjon av materiale. Svinghjulhusets design sørger for at alt løst materiale blir blåst ut.

 

 

Transportbåndet

Transportbåndet består av et hydraulisk drevet kjede med spiler. Det er 10 spiler som er montert på et 11 mm herdet kjede. Kjedet og

spilene tar ballen inn i maskinen, spilenes format har blitt utformet for å sikre konsekvent og sikker mating til rotoren. Rotasjonshastighet på transportbåndet er justerbar via kontrollboksen i traktoren.  

Transportbåndet går under rotoren som er plassert bak svinghjulet. Hvis gress samler seg mellom transportbåndet og bunnen, kan dette fjernes ved å reversere transportbåndet.

 

 

Blåse &Foringstut

McHale C460 er utstyrt med en tre-trinns tut. Dette minimerer motstand og maksimal blåseavstand oppnås. Utkastertutens regulering går

gjennom en bue for å sikre at det er minimal motstand. Tutens utforming reduserer risikoen for blokkeringer og gir jevn levering av materiale.  

Tuten kan dreies 300 grader for enkel spreding i bygninger med en åpning. Halm kan blåses 18 m til høyre side og 13 m til venstre side av maskinen.  

Tuten er joystick kontrollert, slik at føreren kan justere tutens høyde og kasteretning lett fra styreboksen i traktoren.

 

 

Rotor og kniver

Materotoren er utstyrt med 48 kniver montert på seks plater. Dette river effektivt opp ballene slik at materialet lett kan blåses ut.

 

 

 

Rotor med reimdrift

Reimsystemet som driver materotoren, kan frigjøres hydraulisk. Dette sikrer at svinghjulet kan jobbe uavhengig av rotoren. Dette gir også en rekke fordeler ved at: 

 • Svinghjulet (blåseturbinen) kan oppnå full hastighet før rotoren begynner å mate 
 • Kraftbehovet reduseres 
 • Mindre sannsynlighet for blokkering ved oppstart 

 

 

Lasting av Ball

Bakluken på maskinen kan brukes til å laste en ball på maskinen uten behov for en ekstra traktor. Baklukens design er skålformet, noe som gjør at når en ball er lastet opp på bakluken, kan ballen holdes der, mens hyssing eller nett blir fjernet.  

Sylinderens festepunkter på bakluken sørger for maksimal løftekraft slik at de tyngste ballene kan håndteres. Baklukens og transportbåndets posisjon sikrer at kvadratiske eller rektangulære baller også kan lastes.

 

 

 

Elektroniskstyreboks

McHale C460 kontrolleres via en elektronisk styreboks, som gjør det mulig å styre maskinens drift fra traktorens førerhus.  

Hovedfunksjonene operatøren effektivt kan styre via styreboksen er: 

 • Transportørens hastighet og retning 
 • Baklukens posisjon 
 • Utkastertutens posisjon og høyde 
 • Rensegrindens posisjon 
 • Aktivering og deaktivering av rotor 
 • Retningen og høyden på tuten kan kontrolleres via en integrert joystick på styreboksen i traktoren.

 

 

 

 

 

 

Tekniske spesifikasjoner:
Minimum kraftbehov51 kW (70 Hk)
Vekt2015 kg
Lengde (dør åpen)5,50 m
Lengde (dør lukket)4,20 m
Bredde2,02 m
Høyde2,45 m
Mål innvendig (B x H x L)1350 x 1220 x 1400 mm
Ballekapasitet2 x 1,5 m diameter baller
StyresystemElektronisk med joystick
Max spredeavstand18 m
Antall spiler på transportkjede10
Antall plater på rotoren6
Antall kniver48
Girkasse2-trinns
RotordriftReimdrift
PTO540 RPM
TransportkjededriftHydraulisk
Tutens svingmulighet300 grader
Tutens urforming3-delt
Hjuldimensjon10,0/75-15,3
Traktor monteringDrag for trekkrok
Antall blader på svinghjulet6
Minimum oljemengde35 l/min @ 160 bar
Hydraulikktilkoblinger1 x trykk, 1 x retur

https://youtu.be/9mjCd4CDpoY

Be om tilbud

Hvis du ønsker et tilbud fra oss på noen av McHale`s produkter, send oss en e-post

Designet av Primstaven Media