Snorre Hoff er en grasentreprenør fra Fosen-halvøya nærmere bestemt Brekstad ved Ørland flystasjon. Han har jobbet med jordbruk i over 30 år og produserer både ensilasje og høy til nærområdet. Siden begynnelsen av 1990-tallet har Snorre brukt Silotite, og for to år siden begynte han å bruke breiplast og Silotite 25μm sammen. Ved å bruke sine tre McHale Fusion 3+ maskiner produserer Snorre over 20.000 baller i året.

 

Om produksjonen

Gresset ligger i ca 24 timer, deretter påføres 4 lag breiplast, etterfulgt av enten 6 eller 8 lag Silotite 25μm. Snorre produserer i gjennomsnitt 135 baller per rull breiplast og 23 baller per rull Silotite 25μm.

 

Film- og filminnpakningssystemet (breiplast sammen med strekkfilm) produserer en kompakt ball med høy oksygenbarriere. Å bruke breiplast sammen med Silotite strekkfilm gir grovfor med høy kvalitet. I tillegg holder ballene en bedre form under lagring og breiplasten gir bedre beskyttelse mot fugler og hardt vær som vi ofte har her på Brekstad. Snorre legger også til, «frosne baller med breiplast er lettere å åpne enn de som er pakket med nett».

 

 

Gode tilbakemeldinger

Snorre har fått mange kommentarer fra bønder om den forbedrede ensilasjekvaliteten som breiplast gir. Han produserer baller for blant annet 6 robotfjøs, og de ser alle sammenhengen mellom bruk av breiplast og volumet av produsert melk. Han sier: «kundene mine har sett en klar forbedring av grovforet med breiplast, dermed også kvaliteten på melken produsert fra besetningene deres».

 

Noen ulemper?

«Det eneste jeg kommer på er at vi oftere må bytte ruller med breiplast enn hva vi må med nett. Uansett er vi sikre på at det veier opp for den gode kvaliteten».

 

 

 

Til slutt

Snorres kunder er villige til å betale litt mer for grovfor av høyere kvalitet fordi melkeproduksjonen øker og bedre resultater oppnås. Han fortsetter, «Silotite og breiplast brukt på McHale Fusion 3+ er en ypperlig kombinasjon som gjør at jeg kan levere varer av topp kvalitet». Vi kan også legge til at Snorre har kjørt McHale siden 2004, og de aller fleste bruktpresser etter han kjøres fremdeles i området.

En annen fordel med å bruke Film & Film-systemet er at både breiplasten og strekkfilmen kan resirkuleres sammen. Dette skjer gjennom det norske gjenvinningssamlingsselskapet, RETURA.

Vi i Jostein Skei AS takker Snorre for tilliten og det gode samarbeidet gjennom mange år, måtte det bli mange flere😊