Produkter

Rundballemballasje

Rundballeplast

Silotite

Silotite ensileringsfilm har vært en global markedsleder i nesten 30 år. Hvert år beskytter Silotite en lang rekke forskjellige fôravlinger i millioner av baller, både runde og firkantede, over hele verden. Silotite er designet for problemfri bruk i alle typer ballepakkingsmaskiner, og er førstevalget for entreprenører og bønder som ønsker å kombinere fordelene med høy styrke, pålitelighet og holdbarhet i balleinnpakningen.

Utvalget av førsteklasses Silotite- ensileringsfilmer inkluderer:

  • Silotite – overlegen, høystyrke 5-lags strekkfilm som kan motstå kreftene i høyhastighetspakkere og grove, stilkholdige fôravlinger.
  • SilotitePro – nestegenerasjon strekkfilm designet for integrerte kombipakkere for runde baller, for å gi en mer effektiv innpakkingsprosess og forbedre miljøstandarden.
  • Baletite – et nytt, nyskapende produkt som erstatter nettinnpakking. Den er fremstilt av polyten og gir en ekstra luftbarriere, samtidig som den sparer tid og arbeidskostnader på resirkuleringsstadiet.
  • Film&Film-innpakking – en ny dobbeltfilmteknologi, som leverer overlegen silokvalitet ved bruk av den nye Baletite-filmen, sammen med Silotite-balleinnpakning. Baletite erstatter nettinpakking når fôret bindes i baller.

Vi leverer silotite strekkfilm i fargene hvit, svart og lysegrønn.

Grønt Punkt

Norske bedrifter har et ansvar for emballasjen også etter at den er tom. Som medlem i Grønt Punkt Norge tar vi ansvar for alle emballasjetyper gjennom retursystemer godkjent av Miljødirektoratet

5-lags teknologi

Silotite produseres ved bruk av den siste nye 5-lags ekstruderingssteknologien, som maksimerer de mekaniske sidene ved strekkfilmen for å gi en stabilt pålitelig, høykvalitets balleinnpakning. For å danne et ideelt ensileringsmiljø, må ensileringsfilm tilby viktige elementer slik som styrke, punkteringsmotstand, elastisitet, UV-stabilitet og utmerket klebing. Hvis ett av disse elementene mangler, vil filmen ikke gi effektiv ytelse. Produksjonsteknologien med en femlags sammen-ekstrudert, luftblåst strekkfilm er unik og kvaliteten på silotite er suveren.

Egnet for alle ballepakkere

Silotite 5-lags balleinnpakkingsteknologi er egnet for bruk på alle typer ballepakkere, inkludert komplekse moderne maskiner. Den er stabilt pålitelig, og gir problemfri ytelse som forbedrer pakkeeffektiviteten og hvor raskt ballene pakkes.

Høy punkterings- og riftmotstand

Den eksepsjonelle punkterings- og riftmotstanden til Silotite 5-lags balleinnpakningsteknologi, gjør at filmen enkelt kan tåle møtet med tykke stilker under behandling av stilkholdige fôravlinger.

Høyere motstand mot oksygeninntrengning

For å oppnå god gjæring av avlingen, er det avgjørende å danne den best mulige barrieren mot luften. Takket være 5-lags konstruksjonen, gir Silotite en svært effektiv barriere som hindrer inntrengning av oksygen.

Stabilt god elastisitet

Silotite 5-lags balleinnpakkingsteknologi har den høye styrken og fleksibiliteten som er nødvendig for å opprettholde en god balleform etter innpakkingen, i tillegg til at ballene kan pakkes tettere for større lagerrom.

Optimering av klebingen

Silotites optimerte forseglingsmidler, gir effektiv forsegling av ballen for å danne ideelle luftfrie forhold. I tillegg til å gjøre det mulig å pakke baller både dag og natt, etterlater dette effektive forseglingsmiddelet ingen rester på forhåndsstrekkspolene.

UV-beskyttelse i alle klimaer

Silotite produseres for å passe bruk i forskjellige klimaforhold verden over. Dette sikrer at Silotite kan motstå ekstreme temperaturer, slik at ballene er trygge og sikre under lagring.

Sertifisert til SP-standard

Silotite har vært vurdert og er sertifisert av SP Technical Institute of Sweden, et internasjonalt ledende forskningsinstitutt. Sertifisering innebærer omfattende undersøkelse både av produksjonsprosessen og det ferdige produktet, for å sikre strenge produksjonsstandarder.

Mer miljøvennlig

Silotite er 100 % resirkulerbart. Den kan resirkuleres for bruk i en lang rekke produkter, fra avfallssekker til gatemøbler. Den kan i tillegg gjenvinnes for energi, der det finnes forbrenningsanlegg.

Tekniske Spesifikasjoner

BreddeTykkelseLengdePall strRuller prPall
(mm)(μm)(m)(cm)pall (m)
250251800108 x 10864± 1.28
360251500100 x 12580± 1.65
500251800108 x 10848± 1.65
750251500100 x 12540± 1.65

Ny teknologi

SilotitePro er en teknisk avansert 5-lags trekkfilm for silering, som tilbyr bønder og entreprenører den tredoble fordelen av en forbedret balleinnpakkingsprosess, betydelige kostnadsinnsparing og forbedret kvalitet på avlingen. Denne nestegenerasjon balleinnpakningen er i tillegg utviklet for bruk med pakkemaskiner for både runde og firkantede baller, og har videre den fordelen at den er lettere å resirkulere takket være den tynnere, men kraftigere profilen.

Pro-teknologi

SilotitePro produseres ved anvendelse av de siste nye råmaterialene og avanserte 5-lags produksjonsteknikker, som forsterker de grunnleggende egenskapene ved sileringsstrekkfilm. Det unike systemet av fortløpende måling og justering som brukes under produksjonen av SilotitePro, sikrer optimering av filmens høystyrke 5-lagsstruktur.

Teknisk avansert 5-lags strekkfilm

Svært effektiv, forhåndsinnrettet 5-lagsstrukturfilm – robust nok til å tåle den røffe behandlingen i moderne, komplisert innpakningsmaskineri.

Større spolelengde

SilotitePro har fordelen av en større spolelengde enn konvensjonelle strekkfilmer. Denne ekstra lengden gjør det mulig for brukerne å produsere flere baller pr. spole, og det er ikke nødvendig å skifte spolen så ofte som ellers.

Optimert ytelse

Takket være forhåndsinnrettingen under produksjonsprosessen, kan SilotitePro bedre motstå grove, stilkholdige avlinger.

Forbedret oksygenbarriere

Som en forhåndsinnrettet film, har SilotitePro fordelen av å gi en forbedret oksygenbarrierer – avgjørende viktig for vellykket lagring av avlingen.

Egnet for alle ballepakkere

Selv om SilotitePro er egnet for bruk i alle ballepakkere, er den designet spesielt for moderne, komplekse, høyhastighets pakkemaskiner.

UV-beskyttelse verden over

SilotitePro brukes globalt, fra nordlige Skandinavia til sentrale Australia, og den produseres derfor i en lange rekke UV-formater for å beskytte ballene uansett vær.

Sertifisert til SP-standard

Silotite er akkreditert av SP Technical Institute of Sweden, et internasjonalt ledende forskningsinstitutt, og SilotitePro er sertifisert til de strengeste markedsstandardene.

Bedre for miljøet

Fordi SilotitePro er tynnere, brukes det mindre film etter vekt for å pakke inn en ballen, noe som også betyr at det blir mindre film å resirkulere etter bruk. Silotite er i tillegg 100 % resirkulerbar

Tekniske spesifikasjoner:
BreddeTykkelseLengdePall strRuller prPall høyde
(mm)(μm)(m)(cm)pall(m)
750201950125 x 10040± 1.65

Silotite Pro leveres i fargene hvit og grønn.

Hvis det mot formodning skulle oppstå et problem, er hver SilotitePro-spole individuelt merket for å sikre 100 % sporbarhet.

 

Alternativet til nettinnpakning

Baletite er en nyskapende 5-lags, forhåndsinnrettet film, som erstatter tradisjonell nettinnpakning i runde siloballer. Den er spesielt laget for nestegenerasjon ballepakkingsmaskiner, som kan bruke film i stedet for nett, slik som McHale Fusion 3 Plus, Krone Comprima og Orkel hiQ. Baletite er utformet for å forbedre ensileringsprosessen og beskytte innholdet i ballene.

Fordi den er en film, gir Baletite en ekstra luftbarriere, samtidig som den bidrar til å opprettholde en stabil balleform ved å slutte tettere om ballen i hele dens omkrets. Den reduserer i tillegg sløsing med verdifull siloinnpakning, da innballet fôr ikke kan sette seg fast i den, i motsetning til ved nettinnpakning.

Den produseres fra samme grunnmaterialer som balleinnpakning, noe som betyr at brukerne ikke behøver skille Baletite fra balleinnpakning etter bruk. Baletite og balleinnpakningen kan resirkuleres sammen, noe som sparer verdifull tid og arbeidskostnader.

Overlegen oksygenbarriere

Baletite-baller har fordelen av å gi en forbedret siloprosess, hvilket gir bedre konservering av avlingen, takket være en forbedret oksygenbarriere fra de ekstra filmlagene rundt hele omkretsen av ballen.

Eksepsjonell punkteringsmotstand

Som en forhåndsinnrettet film, produsert ved bruk av moderne 5-lagsfilm blåseekstrudere, gir Baletite eksepsjonell punkteringsmotstand, selv med grove, stilkholdige fôravlinger.

Ytterlige beskyttelse av ballekanten

Baletites evne til å dekke ballen fra kant til kant gir ytterligere beskyttelse rundt kanten av ballen, hvilket er særlig nyttig når man skal balle opp stilkholdige avlinger.

Optimal klebeevne

Baletite gir et fast grep rundt hele omkretsen av ballen, for å presse sammen innholdet og presse ut oksygen raskere.

Mer kompakte, tettere baller

På grunn av den høye strammestyrken gir Baletite tettere, mer kompakte baller, som drar fordel av en mer avrundet form.

Jevn filmoverflate

Baletite er lettere å fjerne, da fôret ikke kan sette seg fast i den, slik som med nettinnpakning. Ballene kan pakkes ut raskt og enkelt.

Unik hylsterforpakning

I tillegg til å være 100 % resirkulerbar, gir Baletites hylsterforpakning beskyttelse av spolen under forsendelse og lasting, i tillegg til å være utstyrt med produktinformasjon og bruksanvisning.

Enklere å resirkulere

Baletite er 100 % resirkulerbar og dens produksjon fra de samme grunnmaterialene som balleinnpakningen, betyr at det heller ikke er nødvendig å skille disse filmene fra hverandre for resirkulering, da de kan resirkuleres sammen.

Tekniske spesifikasjoner
Bruksområde BreddeTykkelseLengdeRuller prPall strPall høyde
(mm)(μm)(m)pall (cm)(m)
Ikke UV-stabilisert
Sukkerrør/Mais95013240020112 x 130± 1.10
Sukkerrør/Mais128013240020112 x 130± 1.10
Surfor128016200020112 x 130± 1.10
Surfor138016200020112 x 147± 1.10
UV-stabilisert
Surfor128020165020112 x 130± 1.10

Hver spole er individuelt merket for å sikre 100 % sporbarhet hvis det mot formodning skulle oppstå et problem.

Baletite anbefales for bruk til ensilering av gress, mais og sukkerrør. På grunn av begrenset UV-stabilitet anbefales den ikke for strå eller høy.

Alt i ett, dobbelt så bra

Den nylige lanseringen av kombi-ballepakkere med kapasitet til å bruke film i stedet for nettinnpakning, slik som McHale Fusion 3 Plus, Krone Comprima og Orkel hiQ, har banet veien for å ta i bruk film&film (F&F)-innpakning. F&F-innpakningssystemet er en innovativ filminnpakkingsmetode som omfatter den kombinerte bruken av SilotitePro nestegenerasjon balleinnpakning og Baletite-filmen, som erstatter nettinnpakkingen.

I tillegg til at dette gir mer kompakte baller som bedre tåler håndtering, bidrar F&F-innpakkingssystemet også til å redusere silotap ved å gi en forbedret oksygenbarriere som reduserer muggdannelse.

I motsetning til nettinnpakning, som vil fortsette å bli lengre etter ballen er ferdig, opprettholder Baletites stivere konfigurasjon trykket som ble påført inni ballekammeret og denne økte sammenpressingen av avlingen gir mer effektiv fôrlagring. Forsøk foretatt av ILVO (Instituut voor Landbouw – en Visserjonderzoek / Institutt for landbruks- og fiskerforskning) i Belgia, har vist at baller fra F&F-systemet i gjennomsnitt var 2 cm mindre i omkrets enn tradisjonelt nettpakkede baller, i tillegg til å være 10 % tettere.

F&F-innpakkingssystemet kan også forenkle prosessen med å ta ut fôret. Ved å bruke en ballehåndterings- og blandingsvogn, er det mulig å ta ut innholdet av F&F-ballene til fôring med minimalt manuelt arbeid. Fôringsprosessen går også raskere takket være den enkle fjerningen av Baletite fra ballen. Når ballen åpnes, enten for hånd eller av balle-behandleren, skreller Baletite rent av fra ballen da fôret ikke vil vikle seg fast som det gjør med nett.

Fordi Baletite og SilotitePro er produsert av de samme grunnmaterialene, er det ikke nødvendig å skille dem fra hverandre for resirkulering etter bruk. Så snart de er fjernet fra ballen, kan begge filmene brettes sammen og plasseres i samme avfallsbeholderen for resirkulering sammen.

Nett og garn

Tama rundballenett

Produkter

MerkeLengdeBreddeDiameterRull/pall
TamaNet Edge to Edge4500m123cm29cm28
TamaNet Edge to Edge3600m123cm27cm28
TamaNet Edge to Edge2800m123cm24cm36


http://www.tama-scandinavia.se/no/

 

TamaNet Edge to Edge™4500 er verdens lengste rundballenett, og lar deg produsere flere baller per rull enn noe annet fabrikat.
Dette ekstra lange nettet kombinerer ytelse og ensartethet med svært høy styrke – alt i en håndterlig rullvekt.
Dette unike nettet gir brukeren en rekke fordeler:

  • Mer enn 500 baller per rull (basert på 1,2 m diameter og 2,25 viklinger).

  • Færre rullbytter takket være den ekstra lengden.

  • Reduserer kostnaden per balle sammenlignet med nett i standardlengde.

  • Optimert til baller med maksimal tetthet. Førsteklasses styrke – minimum 260 kp.

  • Passer alle merker/modeller av ballepresser.

  • Lengre nett betyr mindre emballeringsmatriale og mindre besvær med å håndtere flere ruller.

TamaNet Edge to Edge™ 3600m har blitt bransjestandard for førsteklasses rundballenett.
20 % MER nett på rullen sammenlignet med “standard” 3000m nett.
TamaNet Edge to Edge™ 3600m gjør ballepressingen mer effektiv og gir deg konsekvent heldekkede baller.

TamaNet Edge to Edge® 2800m kombinerer det velkjente og pålitelige sebranettets Edge to Edge®-ytelse med en svært høy styrke, alt i samme håndterlige rullvekt.

Piippo rundballenett

Vi forhandler følgende rundballenett fra Piippo, ikke alle typer er lagervare så bestillingstid på enkelte varianter kan/ må påregnes.

PiippoBreddeLengde
Magic Blue123cm2060m og 3090m
Magic Blue125cm2060m og 3090m
Magic Blue130cm2060m og 3090m
Hybrid123cm2600m\4000m\4600m
Hybrid125cm2600m\4000m\4600m
Hybrid130cm2600m og 4000m
Green Cap123cm2000m og 3000m
Green Cap125cm3000m

 

 


Piippo Bindegarn

Vi forhandler følgende bindegarn fra Piippo, ikke alle typer her er lagervare så bestillingstid på enkelte varianter kan må påregnes.

Firkantballmeter/kgKg pr pakkeMeter\pakkePall kg
Cropmaster100m/kg212100m1008kg
Extreme Super110m/kg212310m1008 kg
Extreme115m/kg182070m1008 kg
Magnum122m/kg182196m1008 kg
Big Square130m/kg182340m1008 kg
Original145m/kg182610m1008 kg
Høy300m/kg103000m800 kg
Tradisjonell400m/kg104000m 800 kg

Rundballmeter/kgKg pr pakkeMeter/pakkePall kg
Roundbale600m/kg106000 kg800 kg
Triatlon700m/kg107000 kg800 kg
Long champ850m/kg108500 kg800 kg
Maraton1 000m/kg1010 000kg800kg

Be om tilbud

Hvis du ønsker et tilbud fra oss på rundballembalasje, så send oss en e-post

Designet av Primstaven Media